A projekt

A Regéci Vár újjáépült Reneszánsz Palotájának átadása további részletek ]

Regéc Község Önkormányzata az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló, „Castle to castle” című projektben újjáépítette a Regéci Vár keleti palotáját, a Reneszánsz Palotát.

Megnyílt a regéci vár Keleti Palotaszárnya! további részletek ]

A fejlesztés az egykori impozáns palotaszárny újjáépítésével, valamint a csatlakozó épületrészek állagvédelmével folytatódik. A projekt az INTERREG határon átnyúló program keretében, „Castle to castle” címen, 1 885 496,83 EUR támogatásból valósul meg.

A palotaszárny újjáépítése további részletek ]

Regéc Község Önkormányzata 2015-ben turisztikai vonzerő-fejlesztési pályázati támogatással komplex beruházást valósított meg a regéci várban. 329 évvel a császári katonák által történt lerombolása után újjáépült a vár Öregtornya, a látogatók kényelmét szolgáló és élményt generáló új szolgáltatások jöttek létre, valamint interaktív látogatóközpont épült a település központjában, ahol II. Rákóczi Ferenc fejedelem gyermekkoráról és a vár mindennapi életéről kap élményszerű áttekintést a látogató.

Újjá épül a Reneszánsz Palota további részletek ]

Regéc község legutóbb 2015-ben hajtott végre nagyszabású fejlesztést Regéc Várában. Akkor, az ÉMOP pályázati program támogatásával sikerült újjáépíteni a vár négyszintes öregtornyát, új látogató fogadó épület készült a bejáratnál, illetve Látogatóközpont épült a település közepén.

Középkori bűntény Regécen? Csontvázak kerültek elő a regéci vár romjai alól további részletek ]

A regéci vár kiterjedt romterületének régészeti feltárása évtizedek óta zajló folyamat, amelynek során sok érdekesség, váratlan lelet bukkant a felszínre. A többségében kályhacsempékből, építészeti elemekből, harcászati eszközök maradványaiból és használati tárgyakból álló leletanyag egy részét a vár kiállításán a nagyközönség is megtekintheti.


Castle to Castle
#CtoC

Pályázati dokumentáció és projektmenedzsment: